Taiwan ser rødt

Tonen er åbenhjertig i anti-kommunismens hovedsæde i Taiwan. Men under overfladen næres et ubændigt had til alle ”de røde”   Klik for at se original indscanning

Af Stig Petersen og Jens Holgaard, Det Fri Aktuelt 18. september 1988, s. 5

 ”I kan hjælpe os til at blive bedre forstået i Skandinavien ved at fortælle, hvad i ser og hører her. Vi er ikke bekymrede for, at vi er upopulære i dele af verden, f.eks. Skandinavien, men vi vil gerne have ændret billedet. Vi er hverken nazister eller anti-semitter. Jeg ved ikke, hvorfor man prøver at binde os denne nazisme på ærmet. Vi er anti-kommunister og kæmper for en fredelig verden,” fortæller Yan Ying, generalsekretær i Verdens Anti-kommunistiske liga; WACL´s hovedkvarter i Taipei, Taiwans hovedstad.

Med til interviewet har PR-afdelingen sendt både en oberst og en professor. De får ikke mange ord indført og helliger sig i stedet de vamle ”lækkerier”, der er sat frem.

I WACL´s permanente sekretariat i Seoul i Sydkorea er tonen den samme:

”Hvorfor skal vi slæbe rundt på et dårligt rygte, der f.eks. også har sat os i forbindelse med mordet på Palme? Hvorfor skulle vi myrde ham?” Spørger generaldirektør Dr. Woo Jae-Sung.

Årsagen kunne være, at organisationen er berygtet, for ikke at sky noget middel i kampen mod socialisme og kommunismen i hele verden. Og fordi Palme forsøgte at hindre ulovlig våbeneksport til bl.a. Iran i landet hellige krig mod det socialistiske Irak, kunne han falde i unåde hos WACL. 

Med i Irangate

 WACL´s har et dårligt rygte, og det er kendt, at organisationens meget aktive USA-afdeling har været involveret i Irangate-sagen med våbenhandel til contraerne i Nicaragua. Og infiltrerer i kommunistiske guerilla-bevægelser i bl.a. Filippinerne og El Salvador. Som et led i kampen for en ”fri verden uden kommunisme”. En anden slags hellig krig.

Brændpunkterne for WACL er herudover Angola, Mocambique, Kampuchea, Laos og Cuba, erklærer generaldirektøren åbent.

På væggen bag Det Fri Aktuelts udsendte breder et gigantisk kort sig med overblik over hele verden. 109 nationale organisationer er tilknyttet.

”Men de bestemmer selv deres aktiviteter imod kommunismen. Vi har ikke aktivt støttet contraerne i Nicaragua med penge eller våben, kun moralsk. Men WACL i USA er selvfølgelig frit stillet til at støtte humanitært, som de finder bedst”, fortæller Tan Ying. 

Psykologisk Krig

 ”Vi bruger pengene til forskning i kommunismen, seminarer og udviklingsarbejde. Det består bl.a. i psykologisk krigsførelse især mod det kinesiske hovedland. Vi har en meget kraftig propaganda-sender til kineserne, og den rækker til helt til Sovjets grænse.

 Men våben ejer vi ikke selv, det er en stor misforståelse. Og vi uddanner heller ikke dødsenheder. Men vi prøver her på Taiwan at få folk til at kæmpe mod Kina-kommunismen og også engagere sig i den øvrige kamp mod kommunismen over hele verden,” siger Tan Ying.

 Den uforsonlige toner over for kommunister kommer endnu klarere til udtryk hos generaldirektøren i Seoul:

”Kommunister er kommunister. De er altid loyale mod deres tro og intet andet. Glasnost, Sovjet-Kina-konflikten. Alt er mummespil Men jeg tror på varige ændringer i Kina. Landet kan ikke længere gå tilbage til ren kommunisme. Og Nordkorea bliver derfor mere og mere isoleret. Det er et nyt stadie på vej i verden, hvor vi kan knuse kommunismen. Sovjet kan stadig gå tilbage til den rene kommunisme, men om ti år vil det være for sent. Gorbatjov vil ende som æsel!”, mener Woo Jae-Sung.

Gæst hos Fascismen
Blandet skare
Taiwan ser rødt
Gif-file
Fascismens kendetegn
Afsender

Tilbage til start

12. november 2001

 
Til toppen af siden